Glutenfria Frukostpannkakor med Blåbär
Hejsan!Pannkakor till frukost slår väl i alla fall aldrig fel... Och nu när frysen är full med blåbär känns det ju passande att peta ner även dem i smeten! En variant på de klassiska bananpannkakorna, glutenfria och mjölkfria. Supersmarriga med en kopp kaffe eller te! Bättre start på en söndag går det väl knappast att få? Ingredienser 9 små pannkakor1 liten banan alt. en halv större 1 ägg0,5 dl havremjölk eller annan valfri mjölk0,5 bovetemjöl0,5 tsk bakpulver1 dl blåbär förslagsvis, rismalt (eller annan sirap), kokos och mandlar att toppa medGör såhär: Mosa bananen noga och vispa ihop med ägget och mjölken. Rör ihop mjöl och bakpulver och rör sedan ner det i äggsmeten. Rör till en jämn smet, blanda sist försiktigt i blåbären. Låt smeten vila ca 10 min, hetta sedan upp valfritt stekfett i en stekpanna och klicka i ca 1 msk smet per pannkaka. Stek gyllenbruna på bägge sidorna. Toppa med något gott, tex kokos, sirap, nötter eller frukt, häll upp en kopp kaffe och njut av en underbar start på dagen.