Glutenfri pizza med extra allt

Hej!Alltså om ni inte tidigare provat pizza på kikärtsmjöl så GÖR DET. Fantastiskt gott och dessutom en härlig mättnadskänsla som håller länge. Helt perfekt! På kafét där jag och min bästa vän jobbar blir det alltid ostkanter kvar, som samlas i en påse. När påsen blir alldeles för full får nån av oss ta hem den och göra typ paj eller pizza! Mycket ekonomiskt och fördelaktigt om man bor själv och inte har fet ekonomi... Så i kväll var det vår tur att ta hem påsen och det blev alltså pizzzdags! Vi avnjöt denna underbara pizza i solen på balkongen. Bästa sommaren...  Ingredienser 5-6 pizzor beroende på storlek, räcker till 2-3 pers beroende på hunger!3 dl kikärtsmjöl1 dl rismjöl0,5 tsk örtsalt2 msk psyllimhusk 2 ägg1 dl havremjölk eller annan mjölkFörslag på topping: Tomatsås på krossade tomater, oregano mycket!, timjan, paprikapulver, chiliflakes, salladskrydda, örtsalt och honung som får puttra några minuter i en kastrull på spisen. Paprika, champinjoner, soltorkade tomater, sugernaps, riven ost och mozzarella. Gör såhär: Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke, knäck ner äggen, häll i mjölken och blanda väl. Lås sedan smeten vila och tjockna ca 10 min och värm under tiden ugnen till 200°. Lägg sedan ett bakplåtspapper på en plåt och dela degen i så många delar du vill ha den. Platta sedan ut degklumparna med blöta händer till platta pizzor, alternativt kavla ut dem med ett bakplåtspapper till mellan kaveln och degen. Förgrädda sedan pizzorna i ca 10 minuter. Gör under tiden tomatsås och förbered pålägg! Ta ut pizzorna, lägg på tomatsås och dina goda pålägg och grädda sedan ca 10-15 minuter till. Ta ut och njut!