Ett avkopplande Fårö plus en magiskt god och svalkande Vinbärsglass

Hej vänner!Har har det varit tomt och tyst på det senaste, ber om ursäkt för det! Dels har jag varit strängt upptagen med tentaplugg, dels har vi varit med familjen på Fårö för lite återhämtning och nu befinner jag mig på resande fot! Matmässa plus studentmottagning är planen och nu sitter jag här på tåget mellan Stockholm och Göteborg. Tur att det finns luftkonditionering i vagnen säger jag bara, för himmel och pannkaka vad varmt det var i Stockholm! Höll på att fullständigt smälta bort. I går klev jag upp tidigt, tog båten till Nynäs och pendeln vidare mot Stockholm.  Tillsammans med många andra - och de tappra själarna i stånden, tälten och foodtrucksen - strosade jag runt på Smaka på Stockholm. Kungsträdgården var inbäddad i ett tjockt os av grillrök och det fanns allt från kebab och indiska specialiteter till hummer och citrontartletter. Mer om detta, plus bilder, kommer i ett senare inlägg! Nu är jag på väg mot studentfirande, där jag även är ombedd att baka lite veganska kakor. Så himla taggad! Vet inte själv ännu riktigt vad det ska bli, så jag ska strax sätta mig och börja spåna recept. Här kommer några bilder från vackra Fårö. En sån underbar plats, det är som att tiden står stilla...  Fram tills nästa roliga recept kan jag ju tipsa om denna fantastiska glass! En instant, vegansk glass med en rund smak av röda vinbär. Gudomligt gott i denna sommarvärme.  Ingredienser 2 portioner1,5 dl koksmjölk0,5 banan gärna fryst2 dl frysta röda vinbär1-2 msk baobabpulver0,5-1 msk mesquite Gör såhär: Mixa alla ingredienser, smaka av, häll upp i glas eller skålar och servera genast. Toppa gärna med torkade mullbär, nötter och frön. Mums!! Helt perfekt att frossa i när man mest känner sig som en svettig pöl... och annars också såklart!  Ta hand om er och ha en härlig sommardag!Puss och kram <3