Den försenade Matplanen samt Sojafärs med chili
Hej fina ni! Ber om ursäkt för den dåliga uppdateringen sedan i söndags, har haft fullt upp! I måndags kom mina fina pojkvän på middag vilket gjorde att jag inte hade tid att blogga och i går var jag faktiskt i Stockholm på min kompis studentskiva. Känns helt otroligt att det är vårt år i år! Idag har jag dock lagat mat som vanligt, efter världens jobbigaste träningspass. Att köra igång som vanligt efter nästan två veckors uppehåll, efter sjukdom och dessutom vara supertrött och bakis är inte att rekommendera...! Men jag tog mig igenom hela passet och känner mig fett stolt över mig själv! När jag kom hem lagade jag jättegod sojafärssås med bulgur - mums! Ingredienser: 1/2 gul lök 1 vitlöksklyfta olivolja 1 tsk buljong 2 krm chilimix 1 dl torkad sojafärs 2 dl krossade tomater (ca 250 g) ev, salt och peppar om du vill ruccola bulgur chiafrön Gör såhär: Koka upp rikligt med vatten och lite salt i en kastrull, lägg sedan ner sojafärsen och låt sjuda några minuter. Skala och skär löken fint, hacka eller pressa vitlöken och lägg i en stekpanna tillsammans med lite olivolja, buljong och chili. Fräs på relativt hög värme några minuter men passa så det inte bränns. Sänk värmen något och lägg i sojafärsen. Stek ytterligare en stund så att färsen får färg. Om du vill koka något tillbehör, tex pasta, ris, bulgur eller quinoa, är det en bra idé att börja tillaga detta nu! När färsen blivit lite ljusbrunaktig kan du hälla i tomaterna och låt puttra en stund på svag värme. Smaka sedan av med salt och peppar! Servera med valfritt tillbehör, tex sallad och chiafrön. Här kommer dessutom veckans - något försenade - matplan! Måndag: Lammfärsbiffar med fetaost, råris och ruccola Tisdag: Sallad med gröna linser, stekt aubergine och tofu samt kokt, helt bovete Onsdag: Sojafärs med fullkornsbulgur och ruccola Torsdag: Bönburgare Fredag: Linsgryta med dinkelpasta och ruccola Hoppas ni alla får en fantastisk fortsättning på veckan, Puss och kram!