Coola cålrotsbiffar
Dagens middag blev kålrotsbiffar med röd quinoa, pesto och ruccola. Faktiskt himla gott! Receptet på biffarna kommer ursprungligen från kokboken Grön i Köket, ICA bokförlag, men när nedan följer min egna variant av receptet! Ingredienser ca 400 g kålrot 1 gul lök 2 ägg 1 tsk spiskummin 2 msk potatismjöl salt och peppar olja eller annat fett att steka i Gör såhär: Riv kålroten och pressa ur så mycket vätska ur den som du kan. Hacka löken. Vispa ihop äggen med kryddorna och potatismjölet, blanda sedan ner löken och sist kålroten. Forma biffar med händerna och stek på medelhög värme i valfritt stekfett. Se upp så att de inte bränns! Tips är att trycka på biffarna med stekspaden så att de verkligen blir platta - då blir stekytan jämnare! Eftergrädda biffarna i ugnen ca 15 min på 200° så blir de färdiga ända in till mitten. Ät och njut! Dessa biffar är lite pyssliga och kanske inget man slänger ihop på några minuter, därför rekommenderar jag att man - om man har bråttom - steker biffarna i förväg och sedan gräddar dem i ugnen precis innan man skall äta. Puss och kram