Citrusbollar med ingefära och mandel
Hejsan!Här sitter jag och äter min glamorösa frukost, full av energi och ska strax gå ut och sola mig lite i det fina vädret. Nä. Idag blev det uppvärmd havregrynsgröt till frukost, jag skulle lätt kunna sova fem timmar till trots att jag sov till elva och jag ska under resten av dagen stänga in mig i huset och skriva klart tentan som ska in idag. Alla dagar är inte instagramdagar och det är helt okej. Glöm inte det mina vänner. Jag tänkte i alla fall att jag skulle dela med mig av lite fler recept från studentmottagningen i helgen! Bilden är visserligen under all kritik, ber om ursäkt för det, men bakverken är desto godare! Kravet var veganska kakor och eftersom jag själv för tillfället inte äter gluten, blev de även glutenfria. Först ut är Citrusbollar med ingefära och mandel till vänster i bilden . Fräscha sommarbollar med uppiggande smak av ingefära och citron och mild mandel. Ingredienser 23 bollar 3 dl mandlarskal av 1 citron + 1 msk citronsaft20 g ingefära skalad vikt, räkna alltså med något mer innan du skalat den3 msk kokosolja0,5 dl agavesirap1,5 dl mandelmjöl0,5 tsk bourbon vaniljAtt rulla i:1 dl mandelmjölskal av 1 citron1 krm bourbon vaniljGör såhär: Häll mandlarna i en matberedare och mixa, fint eller grovt beroende på hur släta eller crunchy du vill ha bollarna. Finriv ingefäran och citronskalet, häll i tillsammans med resten av ingredienserna och mixa till en jämn smet. Forma smeten till bollar, den kan vara lite lös i konsistensen men det är i sin ordning. Rulla sedan bollarna i en blandning av mandelmjöl, citronskal och vanilj - eller något annat du tycker verkar godare - och ställ i frysen några timmar för att stelna. Så himla gott! Fräscha godisbollar som faktiskt passar lika bra som finfika som till mellis. Makalöst goda - prova så märker ni själva.