Chokladkaka

  Dagens fikatips!  Ursprungligen recept från Rosendals Trädgårdscafé, Prisma förlag - men som vanligt med min egna touch på. Jag är dock inte helt nöjd med den här varianten, då den är lite väl torr. Jag langar ett recept här, men återkommer med uppdaterad version när jag har förbättrat den lite. Men även den här varianten duger superfint som fika! Servera gärna med grädde (jag använde kokosgrädde) till, så är den inte lika torr...    Ingredienser 100 g kokosfett 1 banan 1/2 agavesirap 2 ägg 1/4 tsk vaniljpulver 5 msk kakao 1 dl mandelmjöl 1/2 dl kokosmjöl Valfritt: mörk choklad, apelsin och kokosflakes till dekoration   Gör såhär: sätt ugnen på 175°. Smält sedan fettet på låg värme och ställ åt sidan. Mosa bananen och vispa ihop med sirapen. Vispa sedan i äggen. Rör sedan ner övriga ingredienser och fördela jämt i en springform. Grädda ca 25 min. Låt kakan svalna lite och - om du vill - smält choklad som du brer över kakan. Toppa sedan med apelsin och kokos.