Busenkla bananpankakor
Hej vänner! Vad kan möjligtvis slå en god, lång frukost? Inte mycket, så vitt jag vet. Min bästa frukost är hemma hos mina föräldrar på landet, när jag fått sova ut men samtidigt har mycket förmiddag kvar, och när jag kan äta BANANPANNKAKOR. Jag lyckas aldrig få mina bananpannkakor att hålla ihop, så därför har jag i lite fiberhusk. Det gör även pannkakorna lite matigare och ger en knaprigare yta. Ingredienser till ca 8 pannkakor 1 ägg 1 dl valfri mjölk jag använde havremjölk 1 banan 1 dl gryn/flingor, tex havre, råg, dinkel, bovete jag använde rågflingor 2 tsk fiberhusk 1 tsk bakpulver valfri smaksättning, tex kanel, vanilj, kardemumma, kakao... Koksolja att steka i Gör såhär: Vispa upp ägget och vispa sedan i mjölken. Mosa bananen ordentligt och vispa ner den också tillsammans med grynen. Vispa sedan ner fiberhusk, bakpulver och eventuellt smaksättning. Hetta upp kokosolja i en stekpanna och klicka ut smet, ca 1 vanlig matsked (alltså en som man äter med, inte måttet) per pannkaka. Stek på medelhög värme tills de är gyllenbruna och är tillräckligt fasta för att vända på. Vänd och stek på andra sidan. Servera med tillexempel bär, frukt, nötsmör, en god granola, turkisk youghurt... Möjligheterna är oändliga! Så länge det blir gott har du lyckats. Puss och kram!