Bananpannkakor, lammgryta och fisksoppa
Så har det varit helg igen. Fredagen inleddes med brunch i lägenheten, med finaste kompisen från Göteborg. Det serverades bland annat frallor, honungskex, te, äppelmust, tartex, ruccola och bananpannkakor - hur gott och mysigt som helst. Bananpannkakorna á la Hilde ser ut såhär: Ingredienser till ca 8 plättar 1 banan 1 ägg 1 dl mjölk (valfri sort, jag brukar ha havre) 1 dl havregryn 2 msk kokosflingor 2 tsk kardemumma 1 tsk bakpulver valfritt stekfett (jag brukar ha kokosolja eller solrosolja) Gör såhär: börja med att mosa bananen. Vispa ihop den med ägget och sedan mjölken. Blanda ner resten av ingredienserna, blanda väl och stek små plättar på medelhög temperatur. Det går även att använda andra flingor och gryn än havregryn, men om man använder en sort som inte suger upp fukt lika lätt - som tex dinkelflingor - så behövs ett ägg till för att få plättarna att hålla ihop. Tips! Gör smeten kvällen innan men spara bakpulvret och blanda i det precis innan stekning. Då hinner smeten tjockna och plättarna blir lite mastigare. Dessutom sparar man tid om man har bråttom på morgonen... Resten av helgens mat är ju då inte lagad av mig, utan av min eminenta pappa som sysselsätter sig som hobbykock på helgerna. Dessa dagar trollade han fram en köttgryta med ugnsrostade potatisar och grönsaker och harissa. Kvällen efter serverades fisksoppa med hemlagad aioli, pappas nybakade surdegsbröd och ekologisk äppelcider. Snacka om att komma hem och bli bortskämd...! Hoppas att ni alla har haft en underbar helg med goda smakupplevelser... Puss och kram!