Stekt potatis med Lovisas special , 2 kr per portion

Att gör mat på rester är nog bland det bästa man kan göra, både för miljön och plånboken. Nu rear affärerna ut mycket av julmaten. Igår fann jag prinskorv ifrån den lokala charken för 5 kr paket, ett paket på 800g. Ett litet tips är att kolla ute i köttdisken nu dessa tider. Bunkra upp och stoppa in i frysen. Korv kan frysas ner i flera månader ifrån utgående datum och man kan ha det i massor av härliga grytor. Det vanligaste felet många gör att stirra sig blind på datumet. Visst ska man vara försiktig men jag har hört talas om ett gäng tjejer som går till sopporna och letar mat just för vi slänger så otroligt mat som inte ens är dåligt. Idag tömde jag på kylen och detta blev resultatet.       Lite stekt potatis uppstekt i äkta smör. Astrix potatis är helt klart bäst när det gäller stekt potatis. Krydda potatisen med grillkrydda, salt och svartpeppar. Sen några prinskrovar till, en klick gräddfil, lite grönsaker som blev över ifrån i helgen. Yummie, jag är inte kräsen men potatis, gräddfil och ketchup är riktigt gott. En lunch på tio minuter och det bästa av allt, plånboken ropar dubbel glädje.   Kostnad: 2 kr per portion