Spenatsoppa med ägghalvor, 4 kr per portion
Denna vecka tar Ica Kvantum 10 kr för sin egna hackad spenat och den är så god att göra spenatsoppa med. Jag är inne i en sopp period, måste beror på denna kyla som råder nu. Hur gott är det inte med en varm soppa och rostat bröd till, yummie! Bild lånad ifrån ica.se 4 portioner 600 g hackad spenat 4 ägg 1 gul lök 1 msk olivolja 1 liter grönsakbuljong 2 msk majsstärkelse 1/2 dl grädde Salt, peppar Gör så här: Tina spenaten om den är fryst. Koka äggen 5–8 minuter beroende på hur pass krämiga du vill ha dem. Häll av, låt stå i kallt vatten. Skala, finhacka löken och fräs den mjuk och glansig i oljan ca 2 minuter i en stor kastrull. Tillsätt spenat och buljong. Koka upp och låt småkoka ca 10 minuter. Passa på att skala, skära äggen i halvor. Rosta även bröden. Mixa soppan slät med stavmixer eller i matberedare. Red med majsstärkelsen utrörd i lite kallt vatten. Låt koka ytterligare ca 2 minuter. Häll i lite grädde och låt det puttra lite till. Smaka av med salt och peppar. Servera spenatsoppan med ägghalvor och rostat bröd. Kostnad: 4 kr per portion