Krispiga potatisbullar med bacon och kesoröra, 4 kr per portion
Potatisbullar är en rätt som passar utmärkt om man har potatismos över eller kokt potatis. Du kan även köra på fuskvarianten om du har ont om tid, Felixs egna köpta potatisbullar som är riktigt goda, helt klart dem bästa i affären men jag föredrar hemmagjorda potatisbullar, dem blir sådär härliga krispiga. 4 portioner 1 kg mjölig potatis 2 msk smör 1 tsk salt 2 krm peppar 2 ägg 1 msk mjölk 1 dl ströbröd Lite vetemjöl (är du gluten, kör på majstärkelse) Gör så här: Skala, koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet, låt potatisen svalna. Pressa potatisen i potatispress. Blanda ner smöret. Salta och peppra. Blanda äggen väl med moset. Häll i mjölken. Forma det kalla moset till en lång rulle och skär i 3 cm stora bitar. Forma varje bit med lätt mjölade händer till bullar. Vänd dem i ströbröd. Stek upp dem sen i äkta smör på medelhög värme tills dem fått en härlig gyllenbrun färg. Servera med rivna morötter, bacon eller fläsk samt en kesoröra till som består av lingonsylt som blandas med keso, så himla gott och mättande till. Kostnad: 4 kr per portion