Hel stekt kyckling i ugn, 6 kr per portion
Denna vecka tar Ica Maxi 10 kr/kg för hel fryst kyckling, Netto tar 20 kr/kg för färsk kyckling samt att det är svenskt kött. High five på den, för jag är helt tokig i kyckling sen får vi gäster till helgen. Tänkte servera med ugnsbakade rotfrukter och fetaoströra med avokado. Så gott, hundra gånger festligare än vad vi brukar äta på vardagar. Min mamma var grym på att laga kyckling, hon var en baddare på att göra marinader. Här är ett av hennes recept. Bild: lånad ifrån google.se Garvade så det knöt sig i magen när jag såg denna bilden. Detta kan tolkas fel hahahahaha inte visste jag att man kan stoppa in en ölburken i röven på kycklingen, aj aj stackarn. Tydligen ska ölen göra så att kyckling blir mer smakrik. Det ska jag prova nästa sommar ;) 4 portioner 1 hel kyckling (över 1 kg) 1/2 dl olivolja 1/2 dl balsamvinäger 1/2 dl soya 2 st vitlöksklyftor 1 msk vitt vin Flingsalt, svartpeppar Sås: 1 Cremé fracihe burk med smak av paprika chili Gör så här: Blanda ihop marinaden och lägg kycklingen tillsammans med marinaden i en plastpåse. Se till att marinaden tränger in överallt. Låt marinera en timme. Lägg kycklingen i mitten av en långpanna och ställ in i 225 grader varm ugn i ca 40 minuter. Tillbehör: Ris eller ugnsstekt rotfrukter Kostnad: 6 kr per portion med ris och kall såsen .