40 öre per ostfralla

Jag behövde få ut allt inombords, en paus ifrån renoveringen och det ledde till ett hundratals frallor haha ;) Bakningen är ren terapi och baka egna frallor är ett sätt att spara massor av pengar på. Sen jag fick min bakmaskin så går bakningen som en dans. Mina favoriter när det gäller frallor är dessa ostfrallor. Mumsfilibaba!         12 frallor 25 g jäst 4 dl vatten 25 g smör 1 äggula 1 msk honung 1 tsk salt 10 dl vetemjöl 1 dl riven lagrad prästost 1 ägg till penslingen Riven ost att strö över frallorna     Gör så här: Smula jästen i en degbunke. Smält smöret, därefter tillsätts vattnet. Värm vätskan till fingervarmt. Lös upp jästen med lite av vätskan. Tillsätt resten av vätskan, äggulan, riven ost och honungen. Häll i nästan allt mjölet och arbeta degen kraftigt i sju minuter i en bakmaskin. Tillsätt saltet på slutet. Låt degen jäsa i 45 minuter. När jäsningstiden är klar, knåda ihop degen på mjölat bakbord. Dela den i tolv delar och forma runda bullar, som placeras på en plåt. Låt dem jäsa ytterligare 40 min. Sätt ugnen på 200 grader. Pensla bullarna med ägg och strö över osten mitt på frallan. Grädda mitt i ugnen i 10 - 12 min tills dem fått en lätt färg. Knacka på frallan och kolla om det låter i hållit för då är dem klara. Låt svalna på galler under bakduk.   För Glutenfria ostfrallor med keso i måste jag tipsa om detta goda receptet.     Kostnad: 40 öre per fralla. Äter du en fralla varje dag så sparar du 2044 kr per år om du bakar dem själv istället för att köpa i butik, så hembakade frallor kan du spara massor av pengar på samt att det är godast.