Magasin
Slumpa blogg
Topplista

Vanliga frågor
Kontakta oss
Annonsera

Logga inStarta ny blogg
Logga inStarta ny blogg
  • Magasin
  • Topplista
  • Annonsera
  • Info
    • Vanliga frågor
    • Kontakta oss
    • Annonsera
    • Sekretessinställningar
    • Devote på Instagram
    • Devote på Facebook
  • Starta blogg
  • Logga in
HelenLindgren
  • HelenLindgren
  • Kategorier
    • Favorit
    • Vego
    • Pizza
    • Dryck
    • Kyckling
    • Sallad
    • Lax
    • Smakbox
    • Dessert
    • Pasta
    • Visa alla kategorier
  • Arkiv
    • December2018
    • November2018
    • Augusti2018
    • Juli2018
    • Juni2018
    • Maj2018
    • April2018
    • Mars2018
    • Februari2018
    • Januari2018
    • Visa hela arkivet

Falsk moussaka


Hej på er! 

Hoppas ni haft en bra helg :) själv har det bara varit massa fix hemma, spenderade hela lördagskvällen nere i tvättstugan och idag har jag plockat in utemöblerna på balkongen och städat inför vintern. Vi har även fortsatt att leta efter de perfekta kakelplattorna till badrummet som ska renoveras i februari, blir det som vi vill och vad byggmästargruppen går med på så kommer vi bli nöjda. Annars vet jag två stycken som kommer bli vääääääldigt missnöjda! Även om vi bor i en bostadsrätt så har man inte allt att säga till om när det gäller stambyte tyvärr, men jag hoppas vi kan få igenom våra önskemål. Håll tummarna!!


Här har ni ett riktigt gott recept på en falsk moussaka. Behöver nog inte ens beskriva doften här hemma. Längtar till matlådan i morgon. Mums!!


Falsk Moussaka
ca 6 port

köttfärssås:
500 g nötfärs
400 g krossade tomater
2 dl vatten
2 kött- eller kalvbuljongtärningar
1 msk soja
1 tsk oregano
1/2 msk socker
salt & peppar

bechamel:
25 g smör
3/4 dl mjöl
4 dl grädde
1 dl mjölk
2 dl finriven parmesan
salt & svartpeppar

8 potatisar

Bryn köttfärsen och tillsätt krossade tomater, buljong, soja och kryddor. Låt detta puttra på spisen en bra stund (gärna en timme eller två om tiden finns).

Smält smöret till bechamellen och rör ner mjölet. Späd med grädde och mjölk och koka upp. Dra av plattan och låt osten smälta i såsen. Smaka av med salt och rikligt med svartpeppar.

Skala och skiva potatisen tunt.

Börja med att hälla i lite bechamell i botten på en ugnsform och toppa med lite köttfärssås. Lägg ett lager potatis över detta och fortsätt varva i formen. Avsluta med ett lager bechamell och häll riven ost överst. 

In i ugnen, 175 C, ca 1 h. Känn efter så potatisen är mjuk. Låt stå och vila en liten stund innan servering (den blir väldigt varm och smakar godast när den svalnat lite och satt sig) och servera en god sallad till.

4 november 2018 kl 20:21
1kommentar

Falsk moussaka

Hej på er!  Hoppas ni haft en bra helg :) själv har det bara varit massa fix hemma, spenderade hela lördagskvällen nere i tvättstugan och idag har jag plockat in utemöblerna på balkongen och städat inför vintern. Vi har även fortsatt att leta efter de perfekta kakelplattorna till badrummet som ska renoveras i februari, blir det som vi vill och vad byggmästargruppen går med på så kommer vi bli nöjda. Annars vet jag två stycken som kommer bli vääääääldigt missnöjda! Även om vi bor i en bostadsrätt så har man inte allt att säga till om när det gäller stambyte tyvärr, men jag hoppas vi kan få igenom våra önskemål. Håll tummarna!! Här har ni ett riktigt gott recept på en falsk moussaka. Behöver nog inte ens beskriva doften här hemma. Längtar till matlådan i morgon. Mums!! Falsk Moussakaca 6 port köttfärssås:500 g nötfärs400 g krossade tomater2 dl vatten2 kött- eller kalvbuljongtärningar1 msk soja1 tsk oregano1/2 msk sockersalt & peppar bechamel:25 g smör3/4 dl mjöl4 dl grädde1 dl mjölk2 dl finriven parmesansalt & svartpeppar 8 potatisar Bryn köttfärsen och tillsätt krossade tomater, buljong, soja och kryddor. Låt detta puttra på spisen en bra stund (gärna en timme eller två om tiden finns). Smält smöret till bechamellen och rör ner mjölet. Späd med grädde och mjölk och koka upp. Dra av plattan och låt osten smälta i såsen. Smaka av med salt och rikligt med svartpeppar. Skala och skiva potatisen tunt. Börja med att hälla i lite bechamell i botten på en ugnsform och toppa med lite köttfärssås. Lägg ett lager potatis över detta och fortsätt varva i formen. Avsluta med ett lager bechamell och häll riven ost överst.  In i ugnen, 175 C, ca 1 h. Känn efter så potatisen är mjuk. Låt stå och vila en liten stund innan servering (den blir väldigt varm och smakar godast när den svalnat lite och satt sig) och servera en god sallad till.

Föregående inlägg

Home

Nästa inlägg

Tacosoppa

Till bloggens startsida

HelenLindgren