Spring rolls med kyckling
Vem vill inte laga sina egna "spring rolls". Här kommer ett enkelt recept som ni kan följa och det går bra att frysa in dem och ta fram när rullarna ska tillagas. Recept 40 spring rolls300 gram kycklingfärs eller färsk kycklingfilé som du mixar ihop till en färs med mixer.1 huvud färsk spetskål (Den är mjukare än vitkål och har inte en lika tjock stam i mitten.Ca 200 gram glasnudlar1 paket spring roll deg (finns i frysdisken i de asiatiska butikerna)Färsk vitlök , finhackad (2-3 klyftor)6 dl rivna morötter1 stor gul lök2-3 msk sojaSaltVitpepparMaizenamjöl utblandat i lite vatten för att försluta rullarna. Uppvispat ägg går lika bra3-4 msk mushroom vegetarian sås på flaska (finns i de asiatiska butikerna)Rapsolja (ca 1 liter)Gör så här:Låt vårrulleplattorna tina ca 40 min.Lägg glasnudlarna i en kål med vatten för att bli mjuka (ca 30 min).Häll av vattnet och klipp i mindre bitar.Skala morötter och strimla eller riv den grovt.Strimla vitkål så fint du kan. Skala och finhacka vitlöken.Stek upp kycklingfärs i olja och rör då och då i några minuter. Använd gärna en wok eller panna med höga kanter.Tillsätt pressad vitlök, salta och peppra. Häll i några msk Mushroom sås och smaka av. Häll i soja.Blanda i nudlar, morot och kål i stekpannan och sedan i stor skål och låt svalna något. Öppna paketet med spring roll pastry. Täck över med en fuktig handduk för att undvika att degen torkar. Lägg i ca 1 dl fyllning på varje degblad.Rulla över nedersta hörnet över fyllningen och forma till en rulla. Se nedan. Fortsätt rulla tills bara toppen på triangel är kvar.Dopa fingret i maizenablandningen och stryk över degfliken i toppen och rulla sedan ihop helt. Lägg varje vårrulle på en bricka eller ett stort fat. Värm olja i en stor kastrull. När oljan är 190 grader är den lagom att fritera. Har du ingen termometer så prova med en bit bröd.Fritera några rullar i taget . Lägg upp rullarna på ett fat med hushållspapper så oljan kan droppa av. Servera vårrullarna med söt chilisås och ris. Ta fram spring roll paketet och låt tina 30 min innan du vill använda degen. När du öppnat förpackningen, lägg en fuktig handduk ovanpå för att undvika att bladen torkar. När du rullat degen till slutet så penslar du på din Maizena blandning/äggblandning och försluter rullen. Fritera i rapsolja.