Lussebullar

Här kommer recept på goda lussebullar. Jag hittade receptet på Jennys matblogg.Jag tog halva receptet och det blev 18 stora lussebullar. Jag gräddade mina bullar i muffinsplåtar för fin hög form. Nästa gång jag bakar lussebullarna kommer jag lägga i lite mer mandelmassa i fyllningen. Recept: 5 dl mjölk4 påsar (2 g) saffran50 g jäst1/2 tsk salt2 dl strösocker250 g kesella 10 % 100 g mjukt smör16-17 dl vetemjöl specialFyllning: 200 g mandelmassa 200 g mjukt smör 1 dl råsockerPensling: 1 ägg 1 msk mjölk råsocker och pärlsocker (Jag använde vanligt strösocker istället för råsocker) Gör så här:Värm mjölk och saffran till max 37 grader. Lös upp jästen i degvätskan. Tillsätt salt, strösocker och kesella. Tillsätt mjukt smör och vetemjöl lite i taget. Knåda degen väl. Låt jäsa till dubbel storlek i bunken under duk, i cirka 45 minuter.  Sätt ugnen på 200- 220  grader. Riv mandelmassan. Vispa mandelmassa, smör och råsocker till en slät massa. Knåda degen lätt på mjölat bakbord och dela den i två lika stora delar Kavla ut varje degbit till en rektangel, 45 x 20 cm, cirka 1 cm tjock. Bred fyllningen över degen och rulla ihop till en tajt rulle från långsida till långsida. Skiva varje rulle i cirka 2-3 cm breda bitar. Lägg bitarna i pappersformar i en muffinsplåt eller på en bakplåt. Jäs under bakduk i cirka 30 minuter. Vispa upp ägg och mjölk till penslingen. Pensla bullarna, strö över pärlsocker och råsocker och grädda i 10-13 minuter i cirka 220 grader.