Cauliwings

Receptet hittade jag på instagram. Blomkålsbuketterna lägger du i två  marinader i två omgångar i ugnen. Receptet är i engelska mått. Recept:1 blomkålshuvud (ca 4 cups)1 cup mjölk (för vegan: ta vatten eller mandel/sojamjölk)3/4 cup mjöl (går att använda glutenfritt rismjöl som alternativ)1 tsp vitlökspulver1 tsp kummin1 tsp paprikapulver1/4 tsp salt1/4 vitpepparHonungs BBQ sås1/2 cup  bbq sås2-3 tablespoons honung1 tablespoon sriracha eller BBQ sås1 tablespoon butter (för vegan: använd kokosolja)Gör så här:Ugn: 200 graderLägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt. Skölj och skär/bryt blomkålen i mindre buketter. Marinad 1: Blanda mjöl, mjölk kryddorna till en röra. Lägg i blomkålen och rör runt. . Lägg upp blomkålen på bakplåtspapperet och se till att skaka av överskottet av marinaden innan du lägger upp blomkålsbuketten på bakplåten. Ställ in plåten  i mitten av ugnen ca 20 min tills blomkålen fått färg.Marinad 2: Blanda ihop och värm upp ingredienserna i en kastrull. Doppa eller pensla över marinaden på blomkålen och sen in i ugnen ytterligare 10 min. Servera dina "cauliwings"med ranch, blue  cheese eller din favorit dipp sås.