Vegetarisk kokosmjölkssoppa.

    Du behöver:   Citrongräs 50 g färsk ingefära 2 morötter 400 g blomkål 2 salladslökar (purjolök fungerar utmärkt) 3 tsk röd currypasta 2 burkar kokosmjölk 2 dl vatten salt 1-2 pressade limefrukter räkor/kyckling/tofu (kan uteslutas) 1 kruka färsk koriander och lime i klyftor till servering.   Gör så här:   1. Dela citrongräset på längden och banka lätt med tex. toppen av knivhantaget. Skala och strimla morötterna och ingefäran fint. Skär blomkålen i mindre bitar och strimla salladslöken. 2. Lägg citrongräs, morot och currypasta i en kastrull. Häll på vatten och kokosmjölk och låt koka 5 min. Lägg i ingefära blomkål och salladslök och låt koka ytterligare 5 min. 3. Servera med koriander, lime och ev. räkor/kyckling/tofu   I födelsedagspresent fick jag en superbra vegetarisk baskokbok och nu när jag var sjuk i veckan passade jag på att testlaga något. Superbra sjuk-soppa med massa chili och ingefära! (Och ja det är basilika på bilden för vi hade ingen koriander men det funkade lika bra)