LICORICE & LEMON CAKE

Fick ett plötsligt bakryck häromdagen, alldeles för längesedan som jag bakade! Är lite utav en terapi för mig att baka, hehe brukar alltid sätta på lite go musik och kladda runt i köket. Hur som, den här gången fick det bli en lakritskaka med lemoncurd. Den blev riktigt god så här tänkte jag dela med mig av receptet:Botten3 ägg3 dl strösocker50 g smör1 dl mjölk5 st KICK (lakritsgodis)2 tsk bakpulver3 dl vetemjöl Lemon curd1 ½ citron, finrivet skal & saften25 g smör100 g strösocker, lite drygt 1 dl1 ägg1 äggulaGÖR SÅ HÄR1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en form, ca 22 cm i diameter med hög kant, 6–7 cm.2. Vispa ihop ägg och socker tills det är pösigt. Smält smöret och häll i mjölken.3. Blanda ihop alla torra ingredienser i en skål. Blanda ner mjölkblandningen och de torra ingredienserna i äggvispet.4. Häll upp smeten i formen. Grädda kakan mitt i ugnen i 30–35 min. Kolla med en sticka att kakan är färdig. Låt kakan stå i formen en liten stund och vänd sedan upp den på ett fat.5. Lemon curd: Lägg citronskal, saft, smör och socker i en rostfri kastrull. Värm tills smöret och sockret löst sig. Vispa ihop ägget och äggulan. Häll citronblandningen över äggen och vispa kraftigt. Häll tillbaka allt i kastrullen och sätt tillbaka den på plattan. Vispa tills det börjar tjockna. Rör tills allt smält. Låt krämen svalna.6. Täck hela kakan med lemoncurd.