Hemmagjorda delikato - chokladbollar
Här har ni receptet på de otroligt goda hemmagjorda delikato - Här kommer chokladbollarna. Mixa havregrynen till ett mjöl, jag gör det i vår mixer. Vispa sedan ihop margarin & socker innan du tillsätter alla övriga ingredienser förutom kokos och choklad. Låta den jämna smeten svalna i kylen en stund. Smält under tiden mörk choklad i ett vattenbad eller försiktigt i micron. Gör sedan bollar av smeten som du rullar i den smälta chokladen innan du rullar dom i kokos, pärlsocker eller kanske strössel .125 g smör 3 dl havregryn 0,5 dl socker En knivsudd vanilj 2 msk kakao 1½ msk grädde 1 msk kaffe 75 g hackad choklad (det ska vara småbitar) 125 g smällt choklad Kokos att rulla bollarna i Mixa havregrynen till ett mjöl, en mixer går bra. Ha ner smör och socker i havregrynsmjölet och mixa. Tillsätt sedan resten av ingredienserna, förutom chokladen som ska smältas och kokosen. Rulla degen till bollar och låt dem stå kallt i kylen. Smält chokladen och låt den svalna lite. Bollarna kommer smälta annars.. Låt bollarna ännu en gång svalna lite med chokladen på innan du har på kokosen. Servera dem lite kalla. Receptet kommer härifrån http://madeinjapan.nu/2012/february/recept-magiska-chokladbollar-a-la-delicato.html#comment. Dock har jag som ni er ändrat lite i receptet efter så som jag tycker att det blir godast!