VECKANS RECEPT
Hanna Lindqvist har skickat in massa nyttiga och goda recept på olika maträtter så tänkte tipsa om två av mina favoriter idag. Det är ett recept för hur man gör nyttiga kycklingnuggets och sen en laxsallad som bara lät så himla god. Tyckte därför att det var så värt att lägga in recepten här på min blogg. NYTTIGA KYCKLINGNUGGETS - Så många kycklingfilèer som önskas - Ägg - Mandelmjöl/kokosmjöl - Fiberhavregryn - Salt och peppar 1. Skär kycklingen i den form som nuggets önskas att se ut 2. Knäck 1-2 ägg beroende på hur mycket kyckling du har och blanda samman vitan och gulan 3. Blanda mandel eller kokosmjöl tillsammans med dubbelt så mycket havregryn än mjöl du tar. Exempelvis om 0,5 dl mjöl, tar du en 1 dl havregryn. Tillsätt salt och peppar. 4. Doppa/rulla först kycklingen i äggblandningen och sedan i havreblandningen. 5. Bryn sedan nuggetsen i en stekpanna och stek klart i ugnen. GOD LAXSALLNAD - Ca en näve babyspenat - 1 laxfilé - Några skivor zucchini - Ca 1/2 avokado - Gurka - Valnötter och solrosfrön - Lite saft från lime - Citronpeppar - Lite vitvinsvinäger och olivolja 1. Sätt ugnen på 225 grader. 2. Lägg laxen i en ugnssäker form och krydda med citronpeppar. Låt laxen vara i ugnen ca 15-20 min. 3. Skär zucchinin som mynt (tunt) och stek så ytan får lite färg. 4. Skär avokado och gurka i bitar. 5. Blanda sedan samman spenaten, zucchinin, avokadon och gurkan i en tallrik. 6. När laxen är klar lägg filèn över salladen och ringla lite vinäger, limesaft och ev olivolja över salladen. Toppa med solrosfrön och valnötter. Superfräsh och en riktigt god GRÖN sallad.