Recept på god och nyttig böngryta
När jag kom hem efter att ha varit ute och gått runt Djurgården med Anna så hade mamma och pappa våldgästat min lägenhet och börjat laga middag åt mig. Så har precis ätit en supergod böngryta med vitkål (den ser inte så mycket ut för världen men man ska aldrig döma boken efter omslaget). Ska försöka mig på den här grytan jag med, för den var riktigt god och så är den ju väldigt nyttig också! Recept på böngrytan för 4 personer:1 paket blandade bönor1 paket kikärtor1 gul lök3 vitlöksklyftor1 msk grönsaksbuljong1 paket krossade tomater1 tsk spiskummin1 tsk curry1/2 tsk ingefära1/3 tsk cayennepeppar1 tsk garam masala200 g fryst hackad spenat1 paket fetaost1 dl russin2 dl kokosmjölk1 msk olivolja 1. Värm olivoljan och fräs kryddorna tillsammans med lök och vitlök2. Tillsätt bönorna och låt fräsa en stund3. Tillsätt krossade tomater och låt puttra4. Lägg i resten av ingredienserna och låt puttra i 10 min5. Servera med valfritt tillbehör, vi åt wookad/stekt vitkål