Come back med ett recept!
Har varit väääldigt mycket de senaste veckorna och därför har bloggen inte prioriterats. Men nu ska jag försöka bättra mig och jag börjar med ett recept som jag fick till igår. Vill helt enkelt dela med mig för att det är så simpelt och så gott ( vilket kanske inte syns på bilden)! Det enda du behöver är det du skådar på bilden nedanför. Plus smör och vatten. Så här gjorde jag. Jag brynde skivor av purjolöken i smör. Tillsatte lite vatten och hällde sedan i ärtorna i vattnet, lät det koka en lite liten stund för att sedan lägga i små bitar av sparrisen. Observera att jag behåller kronan av sparrisen för att lägga på soppan vid serviceringen. När allt kokat upp och är någorlunda mjukt tog jag i grädde och grönsaksfonden. Tyvärr äger jag ännu ingen stavmixer men hade jag gjort det hade jag kört en stund med den för att krossa sparrien och ärtorna för att få det lite mer krämigt. Smaksatte tillslut allt med herbamare och slängde i sparriskronorna. Enkelt som en plätt! Serverade med västerbottenchips. Jag slängde alltså in små högar av rivenost på en plåt i ungen och lät det smälta i kanske 6 minuter. Ut ur ugnen för att svalna och sedan med en klick gräddfil på! Enkelt, gott och lyxigt!