Zucchinilasagne med pinjenötter
Jag hade två paket köttfärssås som höll på att gå ut och de två runda zucchinisarna jag köpte förra veckan i kylen så det fick bli en variant på lasagne, nämligen zucchinilasagne. Mmmm så gott! Hemligheten ligger i att låta köttfärssåsen ligga och puttra riktigt länge (som alltid), att vätska ur zucchinin och använda mycket ost. Zucchinilasagne (4 pers) Köttfärssås som fått puttra länge (exempelvis denna) 1 zucchini 1 paket mozzarella 100 g riven ost Valfritt: pinjenötter 1. Gör klart valfri köttfärssås som har fått puttra länge och fått massor med smak. 2. Skär zucchini i tunna skivor. Lägg på en bricka och salta. Låt ligga i ca 10 minuter så att vattnet går ur zucchinin. 3. Skölj och torka av zucchiniskivorna. 4. Ta fram en ugnsform. Alternera zucchiniskivor med köttfärssåsen i formen ca 2-3 gånger. Avsluta med köttförssåsen och toppa med skivad mozzarella och riven ost. 5. Tillaga i ugnen på ca 225 grader i 20 minuter. Vill du kan du strö över pinjenötter när det är ca 10 minuter kvar av tillagningstiden.