Zucchinibiffar med parmesan

Det blev vegetariskt häromkvällen av sådant jag hade i kylskåpet. Hittade två halvtråkiga zucchinis som blev perfekt som bas för zucchinibiffar, första gången jag provar att göra det. Det blev så gott! Att göra just vegobiffar tycker jag är kul att experimentera med eftersom man kan ha i lite allt möjligt och det smakar olika varje gång. De här var supergoda tillsammans med en enkel vitlökssås och lite sallad. Jag kan också tänka mig att de skulle passa bra mellan två bröd, för en vegetarisk burgare. Enjoy!   Zucchinibiffar med parmesan (ca 6 st)2 st zucchini2 ägg1 dl mandelmjöl2 msk pofiber1 msk fiberhusk 70 g riven ost50 g riven parmesanost 0.5 kruka persilja 1 tsk Tabasco jalapeno (kan uteslutas)1 tsk citronsaftSalt och pepparSmör att steka iBörja med att riva zucchini grovt. Lägg i ett durkslag över diskhon och salta rikligt. Låt stå så i ca 10-15 minuter och krama därefter ut så mycket vätska som möjligt med händerna. Ju mindre vätska, desto fastare biffar.  Blanda den rivna zucchinin i en bunke med ägg, mandelmjöl, pofiber, fiberhusk, ost, parmesan och hackad persilja. Tilsätt eventuellt Tabasco för lite hetta. Tillsätt citronsaften. Salta och peppra efter smak.  Forma smeten till biffar. Är smeten för löst går det bra att bara klicka i den direkt i stekpannan. Hetta upp stekpannan och stek biffarna i smör på medelhög värme i ca 5-7 minuter.  Servera biffarna varma med valfritt tillbehör, exempelvis en vitlökssås och en sallad.