Xmas fusion med Ta fram det bästa

Häromkvällen tog jag med mig min lillasyster på en cook-along-kväll med "Xmas fusion"-tema anordnad av Ta fram det bästa som bland annat står bakom varumärkena Kikkoman, Tabasco och Colman's. Det var Jennie Walldén från Sveriges Mästerkock som tillsammans med konditorn Sara Aasum Hultberg som stod bakom recepten och ledde oss genom kvällen.  Jag och Lollo hamnade i lag "sött" vilket innebar att vi fick laga desserterna. Bakning är ju inte riktigt min grej, så det var bra att jag fick öva lite med professionell tillsyn. Många av bloggarna som var med, bland annat Lisa, är ju superduktiga på att baka och dekorera och göra fint så jag fick lära mig en hel del.  Om bakning inte är min grej så är det ännu mindre Lollos grej. Ungefär en sekund efter att jag tog den här bilden började hon asgarv för sig själv och berättade att det var för att hon kom på att hon inte hade någon som helst aning om vad vi bakade för något - hon bara följde mina order och hade inte ens läst receptet, haha.  Jag fick förklara att det vi bakade var tartletter ("Lollo, det är alltså en sorts paj") med citrongräskolafyllning. De smaksattes förutom med citrongräs med Kikkoman-soja, vilket gav en djup och fin smak till kolan.  I slutet dekorerades de med rostade sesamfrön och röd harsyra. Fint!  Hela kvällen filmades av ett filmteam så jag antar att det kommer komma upp en video vid tillfälle. Då får jag även en chans att se vad de andra lagen hade för sig - det var så mycket folk på en så liten yta att det enda man kunde ha koll på var sig själv. Fullt fokus! Vi fick däremot såklart smaka alla lags rätter när vi sedan satte oss till bords. Den här laxsashimin med bland annat friterade äggnudlar var fantastisk!  Jag fick gulliga Gustav från Jävligt Gott till bordet och vi pratade bland annat om hur man gör den bästa vegoburgaren och vad man bör göra för att utveckla sitt eget varumärke och verksamhet till det bättre.  Stackars Lollo var knappt med på en enda bild från kvällen eftersom det var hon som skötte kameran, så här kommer en extra bara för att!! Det var en toppenkväll i alla fall och jag kom hem otroligt mätt och belåten, full med inspiration. Har speciellt ett recept som jag vill dela med mig av, återkommer om det!