Wellington som take-away
Kan ni se vad det här är? En beef wellington såklart! Eller kanske inte alls klart.. Men har du någon gång sett Hell's Kitchen så vet du att det är denna rätt som Gordon Ramsay skriker på sina anställda om att de måste kunna laga om de någonsin ska kunna kalla sig bra kockar. En wellington är alltså en oxfilé som är inlindad först i någon typ av svampröra med senap, och sen smördeg. Den tillagas i ugnen och ska bli sådär perfekt medium rare. Den här kommer från AG och är för fem personer, en riktig bjässe alltså. Och det är en ganska lustig historia bakom. Vi skulle egentligen ätit på AG i fredags men bara några timmar innan fick vi ett bord på en annan restaurang, ett fantastiskt ställe som vi bara inte kunde tacka nej till. Dock hade vi redan förbeställt vår mat, beef wellington, som köket börjar förbereda redan dagen innan så vi kunde inte avboka. Så då löste vi det så att jag åkte direkt efter jobbet till AG för att ta maträtten som take-away, åkte hem och satte den i kylen, gick på restaurang och så blev det istället wellington på lördagen hemma hos oss. Smart va? Vi värmde den i ugnen och åt tillsammans med sauterad spenat och rödvinssås. Fantastiskt gott även om det är den absolut dyraste take-awayn jag någonsin ätit.