Vegetariskt favoritrecept + rösta på Jävligt Gott!
Här kommer en liten favorit i repris, receptet på mina mycket goda vegetariska ärtbiffar med dill och fetaost. Dill är verkligen en underskattad krydda! Det är så fräscht och passar till så mycket mer än bara på en skagentoast eller en ägghalva. Och ja, jag borde kanske säga lakto/ovo-vegetariskt, annars gå väl nån i taket hehe. Sen vill jag även passa på att be om hjälp för en vän. Gustav som driver den populära vegobloggen Jävligt Gott är med och tävlar i om att bli framröstad som Folkets Val i Stora Matbloggspriset. Hans möjligheter att bli vald baseras på antal likes han får på sin bild på Facebook, såååå, om ni gillar vegomat och skulle vilja rösta på honom så blir han så glad om ni gör det HÄR! TACK! Nu kommer receptet: Ärt- och fetabiffar med dillsås (4 pers) 250 g frysta gröna ärtor 1 dl mandelmjöl1 msk fiberhusk70 g fetaost 2 ägg1 tsk citronsaft2 msk fryst dill 1 schalottenlökSalt och vitpeppar Smör att steka i Dillsås2 dl creme fraiche2 msk majonnäs1 tsk citronsaft 3 msk fryst dill 1 vitlöksklyfta 1 tsk hackad jalapeno Salt och peppar TillbehörValfri sallad: exempelvis isbergssallad, körsbärstomater, avokado och pinjenötter. 1. Tina ärtorna genom att koka dem i vatten i några minuter. En-två minuter räcker för att de ska bli helt tinade. 2. Blanda mandelmjöl, fiberhusk, ägg, citronsaft, dill, hackad schalottenlök och smulad fetaost i en skål. Låt svälla en liten stund. 3. Mosa ärtorna, antingen för hand eller med en stavmixer. Försök att trycka ut lite vätska så att smeten inte blir för vattnig. 4. Blanda ärtorna med resterande ingredienser i skålen. 5. Hetta upp en stekpanna med en rejäl klick smör. Forma smeten till biffar och stek ca 2-3 minuter på varje sida tills gyllenbruna. 6. Dillsås: Blanda creme fraiche, majonnäs, citronsaft, dill, pressad vitlöksklyfta, hackad jalapeno i en skål. Smaka av med salt och peppar. 7. Servera biffarna med dillsås och sallad.