Vegetariska ärtbiffar med fetaost och dill

  Jag måste säga att jag börjar bli rätt bra på det här med att äta mer vegetariskt. Har insett att det faktiskt är lättare att vara kreativ med det man har hemma i köket med vegomat - grönsaksbiffar och sallader går att göra av nästan allt. Idag gjorde jag biffar av ett paket frysta ärtor som legat i frysen hur länge som helst och som jag inte haft någon energi att göra något åt. Blev riktigt goda och safriga ärtbiffar med smak av fetaost och dill. Till det gjorde jag en dillsås på creme fraiche, vitlök, dill och lite jalapenos. Receptet är jätteenkelt och därför bra för den som vill börja laga vegetarisk mat men kanske inte vet riktigt vart man ska börja. Happy vegetarisk torsdag!      Ärt- och fetabiffar med dillsås (4 pers) 250 g frysta gröna ärtor  1 dl mandelmjöl 1 msk fiberhusk 70 g fetaost  2 ägg 1 tsk citronsaft 2 msk fryst dill  1 schalottenlök Salt och vitpeppar  Smör att steka i    Dillsås 2 dl creme fraiche 2 msk majonnäs 1 tsk citronsaft  3 msk fryst dill  1 vitlöksklyfta  1 tsk hackad jalapeno  Salt och peppar   Tillbehör Valfri sallad: exempelvis isbergssallad, körsbärstomater, avokado och pinjenötter.    1. Tina ärtorna genom att koka dem i vatten i några minuter. En-två minuter räcker för att de ska bli helt tinade.    2. Blanda mandelmjöl, fiberhusk, ägg, citronsaft, dill, hackad schalottenlök och smulad fetaost i en skål. Låt svälla en liten stund.    3. Mosa ärtorna, antingen för hand eller med en stavmixer. Försök att trycka ut lite vätska så att smeten inte blir för vattnig.   4. Blanda ärtorna med resterande ingredienser i skålen.    5. Hetta upp en stekpanna med en rejäl klick smör. Forma smeten till biffar och stek ca 2-3 minuter på varje sida tills gyllenbruna.    6. Dillsås: Blanda creme fraiche, majonnäs, citronsaft, dill, pressad vitlöksklyfta, hackad jalapeno i en skål. Smaka av med salt och peppar.    7. Servera biffarna med dillsås och sallad.