Veckans eko: Jordgubbar

Tips: Doppa jordgubbarna i vispad chokladgrädde (grädde, kakao och sötning).  Nu när det närmar sig midsommar sätter jordgubbsförsäljningen fart på riktigt, och ingenting är väl så somrigt och gott som svenska jordgubbar. Tyvärr är jordgubbar, såväl svenska som de från utlandet, en av de mest besprutade sakerna man kan köpa i en butik och för mig förtar det lite den härliga känslan. Inte jättekul att äta något som innehåller hormonrubbande gifter liksom, även om Livsmedelsverket hävdar att det är helt ofarligt. Ekologiska jordgubbar är inte helt enkla att få tag på överallt, och de är bra mycket dyrare än dess konventionella dito, men jag skulle ändå uppmuntra alla att köpa dem om de finns att få tag på. Dels slipper du oroa dig för att stoppa i dig konstigheter, dels visar du att du stödjer en mer hållbar odling.  Jag lovar att de kommer smaka ännu bättre då!