Veckans eko: Choklad from bean to bar.
Jag älskar att få paket! Ännu mer älskar jag när dessa paket innehåller något ätbart och ännu lite mer om detta ätbara är choklad. Så när jag fick ett brev med två sorters chokladkakor så blev denna gråa tisdag genast mycket ljusare. Och eftersom det här är en affärsidé som jag verkligen gillar så tänkte jag att chokladen kunde få vara veckans eko. Kakaw.se är ett svenskt företag som distribuerar choklad "From Bean to Bar". Det innebär att chokladtillverkaren har en direkt relation till jordbrukaren som odlar kakaobönan vilket gör att man kan säkerställa att chokladen framställs på ett så rent och miljövänligt sätt som möjligt. Dessutom ser man till att jordbrukaren får en skälig ersättning för det hen odlar och på så sätt kan man som konsument vara säker på att chokladen man äter har tagits fram på bästa möjliga sätt. Chokladen jag fick prova är från The Chocolate Tree och smakerna Trinitario (72%) från Madagascar samt Coconut Milk (gjord på kokosmjölk och kokossocker = helt vegansk) från Ecuador. Båda två var riktigt goda och det märks att kvaliteten är hög. Den gjord på kokosmjölk smakar typ som en riktigt lyxig version av Bounty. Dessutom tycker jag att förpackningarna i sig är så fina att de gör sig perfekta som present till en chokladälskande familjemedlem eller vän. Kostar 69:- styck och finns att köpa på Kakaw.se