Veckans eko: Bujjo - ekologisk buljong
Kommer ni ihåg min kategori Veckans Eko? Att kalla det veckans eko är nästan ett skämt. Kvartalets eko är ett bättre namn, jag har varit så otroligt dålig på att upprätthålla det. Men nu ska jag bli bättre! Tycker det är så roligt att recensera produkter och hoppas att även ni tycker att det är givande på något sätt. Ni minns kanske att jag skrev om den växande buljontrenden, både här i bloggen och i Plaza #9. Kortfattat handlar det om att buljong har blivigt "the new juicing" där man som exempelvis ett mellanmål eller en hel detox dricker buljong som ska ha en massa positiva hälsoeffekter. Och vi pratar alltså inte om buljongtärningar med en massa e-ämnen utan riktig, ekologisk, färsk buljong gjord på riktiga råvaror. Därför var det kul att få prova Scandinavian Organics nya produkt Bujjo, en färsk buljong i take-away-mugg. Jag älskar det här initiativet främst för att buljongen är gjord av ekologiska råvaror som vissa av dem skulle slängts, som skrov från värphöns. Av de tre smakerna har jag än så länge testat den med höns, ingefära och chili. Jag tyckte den var supergod, lagom salt och med en perfekt hetta från chilin. Om ni någon gång har ätit en riktigt god buljongsoppa med nudlar i skidbacken i Alperna så kan ni tänka er ungefär smaken. Jag drack den tillsammans med lunchen idag så jag vet inte riktigt hur mättande den faktiskt är (hade magen full med ostpaj), men värmande är den definitivt. Och kul med lite produktinnovationer tycker jag. Heja ekologiskt!