Varm choklad med Lindt Lindor-kulor

Vet ni, jag har ett superkul samarbete tillsammans med Lindt nu innan jul. Ni minns kanske att jag fick hem en herrans massa Lindor-kulor häromdagen? Det var för att jag ska göra några recept med dem, så roligt! Får dock skynda mig för gud vad goda de är och ännu-mer-gud vad jag inte kan låta bli att äta av dem hela tiden.    Först ut är ett recept som jag tycker blev väldigt gott, löjligt enkelt att göra och dessutom perfekt att ge bort i julklapp eller annan present om man känner någon chokladälskare. Det enda som behövs är lite grillspett, Lindor-kulor, ett fint snöre och kanske lite cellofan att vira runt. Istället för en blomma! Blev riktigt stolt över mig själv att jag var så himla pysslig, är ju annars sämst på att pyssla.    Jag gör helst varm choklad med lite vispgrädde eftersom jag tycker om när det blir sådär extra krämigt. Självklart går det bra att använda bara mjölk också. Vaniljpulvret ger en extra fyllig smak och lyfter chokladsmaken ett snäpp, tycker jag. Oh, nästa gång ska jag prova att ha lite chili i också!      Varm choklad med chokladklubbor (1 kopp) 1 dl grädde 1 dl mjölk  2-3 Lindt Lindor chokladkulor av valfri smak (jag använde den röda kulan, mjölkchoklad) 2 krm vaniljpulver 1 grillspett    1. Börja med att göra spettet. Dela ett grillspett i två delar. Trä två eller tre kulor (beroende på hur mycket chokladsmak du vill ha) på grillspettet, försiktigt så att kulorna inte går sönder. Varje kula har som ett litet insjunket hål - trä igenom där och gå ut på andra sidan, där det är en utskjutande liten knapp. Då håller kulorna sig fina!    2. Värm upp grädde och mjölk i en kastrull. Tillsätt vaniljpulvret. Rör runt och värm tills gräddmjölken nästan kokat upp.    3. Häll upp gräddmjölken i en kopp och lägg i spetten med chokladen. Låt smälta en stund och rör sedan runt. Vill man att det ska smaka extra mycket choklad kan man ha två spett i!    Det här inlägget görs i samarbete med Lindt :)