Världens bästa julskinka

  God kväll! Hur har ni det i julstöket? Jag och pappa har spenderat hela dagen med att planera, handla och laga mat – så mysigt! Vi åkte bland annat till gårdbutiken Lindegrens, ni vet där jag brukar köpa hamburgerkött från gräsbetande kor, och köpte världens finaste lilla ekologiska, nitritfria skinka. Blev helt pirrig i magen när jag insåg att de hade julskinkor kvar trots att vi var så sent ute!    Nu under kvällen har vi kokat samt griljerat den och jag överdriver inte när jag säger att det är den godaste julskinka jag ätit. Så otroligt smakrik! Det märks verkligen när man köper kvalitet. Kommer visa mer bilder sen men ovan får ni en liten sneakpeak. Körde eventuellt på lite för mycket med griljeringen men äsch, det är ju min första julskinka någonsin och då kan allt inte vara perfekt. Receptet jag använde för griljeringen var detta:  Senaps- och honungsgriljering (till 1 kg julskinka)1,5 msk skånsk senap  1 msk honung  1 äggula  Ströbröd  Strösocker    Blanda senap, honung och äggula i en liten skål. Tillsätt ströbröd, tillräckligt mycket så att griljeringen fortfarande är "kladdig" och fastnar på skinkan. Bre ut över den kokta/ugnsbakade skinkan i ett jämnt lager. Strö över lite socker så att ytan karamelliseras vid uppvärmning. Grilla på 250 grader i ca 10 minuter eller tills skinkan har fått en fin färg.