Vad jag äter en vardags vs. en helgdag

Jag fick en kommentar tidigare i veckan: "Skulle inte du kunna göra en "what I eat in day" - blogginlägg? vore så intressant att se vad du äter en helt vanlig dag! Ha det bra!!" - Rosie Jag har flera gånger tidigare skrivit om det jag kallar min "matfilosofi", bland annat i det här inlägget från augusti. Det handlar dels om att tänka etiskt och ekologiskt, att inte äta kött hela tiden men när jag gör det välja lokalproducerat och KRAV-märkt. Det handlar även om hur jag äter och den balans jag försöker hålla för att optimera njutning/hälsa så mycket det bara går, på ett sätt som funkar för mig. Det innebär att jag till största del äter "hälsosamt" på vardagar och "grisigt" på helgerna och därför ser mitt matintag väldigt olika ut beroende på när i veckan du frågor. Men jag tänkte att jag kan gå igenom ungefär hur en vanlig vardags vs. veckodag kan se ut för mig, så får ni en generell  idé och förhoppningsvis ett något så när bra svar på Rosies fråga.  EN VANLIG TISDAG I MITT LIV  Morgon: Frukost bestående av en kopp kaffe om jag har bråttom, en macka med groddbröd och olika pålägg alternativt äggröra om jag har mer tid. Om jag inte äter frukost brukar jag ändå klara mig på några koppar kaffe fram till lunch, antar att jag har vant min kropp vid att inte äta så mycket på förmiddagen.  Lunch: När jag jobbar på Gastrofy (vilket jag oftast gör en vanlig tisdag) går jag antingen till ett närliggande ställe och tar en matig sallad (Paradiset eller Holy Greens är bäst), eller så tar jag den korta promenaden hem och äter rester från gårdagen. Det beror lite på hur hungrig jag är - är jag superhungrig och sugen på något varmt lutar det åt att jag går hem eftersom jag har fler alternativ där. Mellanmål: Några bitar mörk choklad, jag brukar ha en kaka liggande vid min dator på kontoret som jag kan nibbla på när jag blir hungrig. Ska jag träna måste jag äta något mer ordentligt mitt på dagen, typ en "bar" av något slag, nötter och banan. Sista koppen kaffe försöker jag dricka innan klockan 15.   Middag: Ibland har jag tur att bli bjuden på ett event på kvällen, och då äter jag såklart det som bjuds. Är det pizzakväll så blir det pizza! Det ingår liksom i mitt jobb att äta olika typer av mat, så jag kan inte hålla på och tacka nej bara för att jag äter "hälsosamt" på veckodagarna. Om jag är hemma däremot så lagar jag något gott och mättande  till mig och M. Det kan t ex vara köttbullar med stekt vitkål, paj på mandelmjölsbotten med någon god fyllning, fyllda crêpes etc. Efter middag äter jag i regel ingenting, om jag inte får ett supersötsug - då svänger jag ihop något gott av typen "healthy sweets". Raw-bollar, grädde med bär och stevia, mörk choklad etc. Annars tar jag en kopp te någon timme innan läggdags bara. - - Okej nu kommer vi till helgen och den ser HELT annorlunda ut. Då finns det inga gränser, jag kan äta tills jag stupar av allt som jag är sugen på and I love it! Vissa tycker det kanske är jättekonstigt, att förlägga alla onyttigheter till en eller två dagar och gå crazy, men för mig gör det att jag verkligen njuter mer - jag kan längta och planera och se fram emot att bara vara hemma och kolla film och vräka i mig en påse godis, eller gå ut och äta och dricka vin och njuta av livet. Såhär kan det se ut: EN HELT VANLIG LÖRDAG I MITT LIV: Morgon: Oavsett om jag är bakis från fredagsgalej eller pigg som en lärka brukar jag ta mig ut på morgonen och gå och köpa frukost. Oftast blir det färskt bröd + pålägg, någon god apelsinjuice och kaffe om det behöver fyllas på. Och så rulltårta!! <3 Längtar varje helg efter den där rulltårtan alltså, men det har ni nog förstått by now.  Lunch: Är jag riktigt hungrig (eller riktigt bakis) så blir det pizzalunch framför TV:n. Låter kanske sunkigt men det är fan livet ibland. Ibland blir det finpizza men allra oftast blir en goding av slaget ovan: kvartersrestaurangpizza med extra sås. Alltid bearnaise och vitlökssås kombinerat.  Eftermiddag: En lördag utan ett besök på Caramella är en wasted lördag i min värld. Oavsett hur jobbigt jag tycker det är att promenera ner till Hötorget (det är alltid kaos där på helgerna, för mycket folk) så gör jag det varje gång och det är alltid värt besväret. Jag gör den bästa godisblandningen i världen tycker jag, borde vinna något slags pris?  Middag: God mat och vin utgör den bästa av lördagkvällar, gärna i kombination. Antingen går vi ut och äter på restaurang, det kan vara allt från ett hamburgerhak till ett lite finare ställe, och om jag får välja övergår middagen till en spontan utekväll. Det blir alltid de roligaste kvällarna! Annars bjuder vi hem vänner och lagar burgare hemma hos oss. Det är det de flesta vill bli bjudna på när de kommer hit, och jag tackar aldrig nej till att flippa burgers. Efter en sån här dag är jag så mätt att jag känner mig helt dåsig hela dagen efter, sockerchocken kroppen har fått är inte att leka med. Men jag tycker att det är värt det, för gud vad jag har ätit mycket gott och haft det bra under hela helgen. Så bra att jag inte har några problem att hålla mig, till nästa helg igen. --Hur tänker ni när det gäller mat? Äter ni på något speciellt sätt, är det skillnad på helg och vardag? Vore kul att höra hur andra tänker!