Vad jag åt en torsdag i mars.
Hej hej svejs! Här (↑) på Scandic Anglais har jag spenderat den största delen av min dag, tillsammans med bästa Siri. Vi satt och jobbade, drack kaffe (jag) och te (Siri), åt lunch, snackade mat och frilansande och livet och var ändå hyfsat effektiva. Kan verkligen rekommendera Anglais om man vill sitta och jobba. Bra bakgrundsmusik, mjuka soffor och fåtöljer, supertrevlig personal och bara allmänt bra arbetsmiljö. Hur som helst! Eftersom jag ätit så mycket gott idag tänkte jag att jag kan berätta om min dag via vad-jag-har-stoppat-i-magen-bilder: Frullis på Greasy Spoon. Åt en Pink Rosti, rösti med lax, ägg och rödbetshollandaise. Återigen misslyckas jag fatalt med att inte äta lax när jag är ute, haha hur sämst kan man vara. Alltså jag kom på det nu när jag skrev om det bara. Suck... Gott var det i alla fall. Älskar att äta frukost ute, ju matigare desto bättre. När jag sen satt på Anglais fick jag världens bästa delivery, nämligen EKOLOGISK HAMBURGEROST FRÅN VÄDDÖ GÅRDSMEJERI! Alltså min pepp på att äntligen få lägga vantarna på den här osten är riktigt sjuk och kanske är det svårt att förstå för någon som inte bryr sig så mycket om burgare som jag. Det här är i alla fall osten de använder på Flippin Burgers och snart kommer den att börja säljas i speciellt utvalda matbutiker i Stockholm. Så taggad!! Det är en frikkin revolution, hejdå dålig fulcheddar! Återkommer när jag har lagat några bra burgare med dessa i helgen. Lunchen intogs även den på Anglais, och den bestod av en mycket trevlig Ceasarsallad. Väldigt matig och fräsch! Efter en snabbvisit hemma för att byta till rena sänglakan och städa lite gick jag till pressmiddagen för nya restaurangen Penny & Bill på Grev Turegatan. Det är bland annat Henrik Norström som driver EAT, B.A.R. och Lux Dag för Dag som ligger denna gastrobar och vi fick prova oss igenom deras "Foodtails"-meny som består av mellanrätter kombinerade med cocktails. Så trevligt, älskar cocktails istället för vinpaket! Maten var riktigt bra och spännande, många nya och annorlunda smaker. Mina två favoriter var de två på bilderna ovan; grillad kronärtskocka på spett med tempurasurdeg och vitlöksemulsion, och löjrom i purjolök med majonnäs och någon slags supergod gräddig/syrlig sås. Otroligt gott! Gå till Penny & Bill om du är ute efter en lite mer elegant men ändå avslappnad middagsupplevelse, rekommenderar varmt!