Uppdaterat recept: Köttfärssås
När jag inte vet vad jag ska laga på kvällen så blir det alltid köttfärssås. Det är enkelt, alla gillar det och man kan experimentera med smakerna lite hur man vill. Den jag har i magen just nu är en version som jag blev lite extra nöjd med så här kommer receptet. Hemligheten är hackade jalapenos och lite spiskummin. Dessutom stekte jag själva köttet lite extra länge den här gången, vilket verkar ha utvecklat smakerna ytterligare. Som vanligt har jag en nypa kanel i. Prova att göra den om ni får lust, garanterar att den kommer gå hem. Köttfärssås 500 g köttfärs 1 schalottenlökar 2 vitlök 1 msk hackad jalapeno 0.5-1 msk kalvfond 1 tsk paprikapulver 1 krm spiskummin1 krm oregano 0.5 krm kanel 500 g krossade tomaterEn handfull basilika Smör att steka i En skvätt balsamvinäger Valfri mängd vispgrädde 1. Hacka lök, vitlök och jalapenos fint. 2. Hetta upp en panna med smör i och stek det hackade i några minuter. 3. Lägg i köttfärsen och låt den steka tillsammans med hacket länge på hög värme. Köttet ska nästan bli lite brynt. 4. Tillsätt resten av ingredienserna (utom den färska basilikan och vispgrädde). Låt puttra en lång stund, gärna en timme under lock så att smakerna får chans att blomma ut. 5. Smaka av köttfärsen med hackad färsk basilika och lite balsamvinäger. Tillsätt valfri mängd grädde (jag tycker om när såsen är lite gräddig men det är ju en smaksak). Servera med valfritt tillbehör!