Un Poco

  När jag kom hem från Danmark åkte jag direkt från flygplatsen, hämtade upp M i taxi och åkte till italienska restaurangen Un Poco. Har velat gå dit länge så när våra vänner Henrik och Karin frågade om vi ville följa med var det ett självklart ja! Jag var så hungrig att jag inte tog några bilder så middagen får representeras av bilder från senaste numret av STIL, tagna av fotografen Stefan Segolson.    Till förrätt delade vi på en lättgrillad tonfisk med jalapeno, yozo och tryffelvinigrette samt en tryffel mac and cheese. Det är för övrigt ett återkommande tema på Un Pocos meny, tryffel. Inte mig emot – jag älskar det. Båda rätterna var supergoda och en bra start på middagen. Lite vassare var nog tonfisken eftersom den var så fräsch. Mac n cheesen var smakrik men väldigt mättande.    Till huvudrätt tog jag en stekt hängmörad biff med tryffelmajonnäs. Ibland kan jag känna mig tråkig som väljer kött till varmrätt men å andra sidan kan man avgöra en restaurangs kvalitet på hur de tillagar köttet – en så enkel rätt måste vara perfekt. Biffen på Un Poco var gott, saftigt och stekt till medium rare. Pommes fritsen däremot var lite trista, så tunna att de blev mer som krispiga chips. Skulle föredragit stekt potatis till. Och så desserten. Jag har ju länge hört talas om Un Pocos friterade oreo-cookies med mjölksorbet så det blev ett självklart val. Det var precis så smarrigt som det låter! Man får tre stycken i en liten korg och det räckte gott och väl. Tillsammans med den syrliga glassen blev det ett perfekt avslut på middagen.