Ugnsbakade sriracha- och honungskycklingvingar
Jag AVGUDAR kycklingvingar. Det finns ingenting bättre än riktigt kladdiga, sötstarka kycklingvingar som man äter med händerna som en grottmänniska, det är något som är så tillfredställande med det. Vanligtvis friterar jag mina kycklingvingar i ghee, men här har jag gjort ett recept på ugnsbakade vingar som smakar minst lika bra. Min pojkvän hyllade dem i dagar efteråt, det är alltid ett bra tecken. PS. Glöm inte att köpa ekologiska kycklingvingar från bra uppfödare! Bor du i Stockholm kan jag tipsa om att Eat Ekoaffären på Tegnérgatan nästan alltid har kycklingvingar hemma. Sriracha- och honungsvingar(2-3 personer) 800 g kycklingvingar1 dl soja3 msk sriracha4 msk honung1 msk aprikosmarmeladJuice från en liten citron Sätt ugnen på 200 grader. Separera kycklingvingarna i armvecket med hjälp av en kniv. Blanda alla ingredienser till marinaden i en skål: soja, sriracha, honung, aprikosmarmelad och citronjuice. Lägg ner kycklingvingarna i marinaden och blanda runt. Låt stå i minst 10 minuter så att marinaden får ge smak till kycklingen. Lägg kycklingvingarna på en plåt med bakplåtspapper. Pensla lite extra marinad på och tillaga i ugnen i ca 15 minuter. Medan kycklingvingarna är i ugnen, häll resterande marinad i en kastrull och koka upp så att den reducerar och blir tjockare. Ta ut kycklingvingarna efter 15 minuter. Vänd och pensla dem på nytt, sätt därefter in i ugnen igen i ca 10 minuter så att de får gå klart. Servera kycklingvingarna direkt med valfritt tillbehör.