Ugnsbakad spetskål med brynt tryffelsmör, hasselnötter och Gruyère

Här kommer ett recept som är megaenkelt att göra och imponerar riktigt ordentligt på dina gäster. Tryffel, smör, kål och ost i en härlig blandning som passar perfekt att bjuda på som tillbehör till valfri middag. Kål is the shit!      Ugnsbakad spetskål med brynt tryffelsmör, hasselnötter och Gruyère (4 pers) 2 st mellanstora spetskål  1 msk olivolja 150 g smör  1 dl hasselnötter  1 msk riven tryffel i olja 1 dl riven Gruyère  Salt och peppar   1. Sätt ugnen på 200 grader.    2. Skär spetskål i klyftor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja. Salta och peppra    3. Baka kålen i ugnen tills den är mjuk och får en fin färg, ca 20 min.    4. Bryn smöret i en kastrull under tiden kålen är i ugnen. Hacka hasselnötter och häll i smöret, låt puttra med en stund. Tillsätt den rivna tryffeln i smöret precis innan servering och blanda runt.    5. Häll smöret över den färdiga spetskålen och riv över Gruyère. Servera med valfritt tillbehör.