Magasin
Slumpa blogg
Topplista

Vanliga frågor
Kontakta oss
Annonsera

Logga inStarta ny blogg
Logga inStarta ny blogg
  • Magasin
  • Topplista
  • Annonsera
  • Info
    • Vanliga frågor
    • Kontakta oss
    • Annonsera
    • Sekretessinställningar
    • Devote på Instagram
    • Devote på Facebook
  • Starta blogg
  • Logga in

Ugnsbakad spetskål med brynt tryffelsmör, hasselnötter och Gruyère

Här kommer ett recept som är megaenkelt att göra och imponerar riktigt ordentligt på dina gäster. Tryffel, smör, kål och ost i en härlig blandning som passar perfekt att bjuda på som tillbehör till valfri middag. Kål is the shit!      Ugnsbakad spetskål med brynt tryffelsmör, hasselnötter och Gruyère (4 pers) 2 st mellanstora spetskål  1 msk olivolja 150 g smör  1 dl hasselnötter  1 msk riven tryffel i olja 1 dl riven Gruyère  Salt och peppar   1. Sätt ugnen på 200 grader.    2. Skär spetskål i klyftor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja. Salta och peppra    3. Baka kålen i ugnen tills den är mjuk och får en fin färg, ca 20 min.    4. Bryn smöret i en kastrull under tiden kålen är i ugnen. Hacka hasselnötter och häll i smöret, låt puttra med en stund. Tillsätt den rivna tryffeln i smöret precis innan servering och blanda runt.    5. Häll smöret över den färdiga spetskålen och riv över Gruyère. Servera med valfritt tillbehör.     

Föregående inlägg

Sjukt goda (o-onyttiga) chokladbollar

Nästa inlägg

Hur funkar Gastrofy?

Till bloggens startsida

Foodstories