

Tryffelmajonnäs

För någon vecka sen fick jag ett bud från McDonalds med alla ingredienser till den tryffelmajonnäs de har på sin kampanjburgare just nu. Jag älskar ju tryffelmajonnäs så när jag för några dagar sedan hade kött och bröd över från ett hamburgerjobb gjorde jag en tryffelburgare till mig och M. Så god!! Och jag tänker att eftersom det är nyår och ni säkert kommer äta något som passar bra tillsammans med tryffel så kan jag dela med mig av det här receptet, så kan ni äta det till lite vad ni vill. Det är busenkelt!
Tryffelmajonnäs
2 dl neutral olja
2 äggulor
1 krm riven vitlök
2 tsk vitvinsvinäger
0.5 färsk riven tryffel (eller 1 tsk riven tryffel i olja)
Salt & peppar
Tryffelolja efter smak
1. Vispa upp äggulorna i en bunke. Tillsätt oljan, droppvis lite i taget samtidigt som du vispar med en elvisp, tills det blir en majonnäs.
2. Tillsätt riven vitlök, vitvinsvinäger och riven tryffel. Smaksätt med tryffelolja, salt och peppar.
