Triple cheese omelette
Något av det godaste jag och Sanaz åt i LA var frukosten Crave Café i Studio City. Själva stället var inget speciellt, ett vanligt hak som serverade allt möjligt morgon, middag och kväll. Men deras omeletter - wow! Supertunna, jättestora och proppfyllda med valfria tillbehör. Löjligt gott. Så imorse försökte jag mig på en egen variant. Även om jag var lite mer sparsam med fyllningen (hade jag haft spenat hemma hade jag haft i det också) så blev det snarlikt de omeletter vi åt i LA. Och så enkelt att göra! Hemligheten med att få smeten lite tunnare är att ha relativt mycket vatten och lite pofiber/fiberhusk. Potatismjöl går också bra skulle jag tro. Triple cheese omelette (2 personer) 4 ägg ca 3/4 dl vatten 1 msk pofiber 1 tsk fiberhusk Salt Fyllning: Mild hushållsost, riven Hamburgerost, riven eller i bitar Fetaost, smulad Jalapenos (valfritt) Knäck äggen i en bunke och blanda med resterande ingredienser till en jämn smet. Hetta upp en panna på låg värme och häll i ungefär hälften av smeten. Det ska räcka till minst två omeletter. Låg omeletten tillagas. Lägg sedan ostarna på den ena halvan av omeletten. Mycket ost ska det vara! Toppa eventuellt med jalapenos. Vik över den andra halvan och låt ligga i pannan en stund till, så att osten smälter. ÄT OCH NJUT!