Trerätters på herrgården
Dagens aktiviteter följdes av en fantastiskt god middag i herrgårdens middagssal. Vi var journalister och bloggare från både Sverige, Norge och Danmark vilket bäddade för en hel del humoristiska kommunikationsmissuppfattningar vid borden, men det var verkligen supertrevligt! Ni ser den lilla schweiziska kniven från Victorinox på bordet? Den fick vi mycket användning av dagen efter, men mer om det senare. På menyn stod den mat vi hjälp till att hacka tidigare, lagad av kocken Jonas Helgesson. Såhär såg den ut: Förrätt: Tartar på sotad ryggbiff med picklad silverlök, rom, ostronskivling och hasselnötter. Råbiff är ju bara så otroligt gott, och den här förrätten hade så mycket olika smaker att det i princip exploderade i munnen. Jag som har lite svårt för rom tyckte att det gav en perfekt sälta till biffen. Huvudrätt: Piggvar med krämig kantarellkräm, rom, bacon och krutonger Mmm! Kantareller och fisk är kanske inte den vanligaste kombinationen men jag tycker att det passade perfekt ihop. Jag la lite av romen åt sidan för som sagt, det är inte min favorit, men i övrigt åt jag upp precis allt på tallriken. Dessert: Mosade bär med luftig vaniljsås, stekta kanelbullar, brynta smör och lönnsirap Men alltså, stekta kanelbullar! Förstår ni att det var gott eller? Typ världens bästa dessertidé för övrigt, måste prova att göra det någon gång. Bären var lite syrliga så hela rätten var inte för söt. Jättegott!