Trendspaningar på Restaurangakademin

  Igår var jag och min Gastrofy-kollega Robin på ett event på Restaurangakademin. Där presenterades Felixbarometern, en trendanalys som kikar på hur människor äter, handlar och känner kring mat. Ingela Stenson från United Minds och Tommy Myllymäki var två av presentatörerna. Det som presenterades var främst intressant ur ett konsumentperspektiv, jag kanske kan göra en liten sammanställning.    Efter presentationen fick vi provsmaka några nya vegetariska färdigrätter som lanseras snart. Helt okej men jag är ju inte riktigt en färdigmat-i-micron-människa.      Julius var där vilket var väldigt trevligt. Han är chefskock på Restaurangakademin och vi jobbade tillsammans under en period när vi gorde ett projekt på Berghs för dom. Superkul att träffa honom igen. Tänk att det snart är tre år sen jag gick på Berghs!?      Julius och hans team hade gjort det allra godaste som serverades: ugnsbakad rotselleri med parmesan och skirat smör samt purjolök med getost och hasselnötter. Mmmm! Detta måste jag prova att göra hemma!    Att dricka till det fick vi kombucha. Jag gillar verkligen kombucha, jag tycker att det är sådär härligt syrligt och bubbligt. Dock känns det alltid som att jag får en sjuk koffeinkick när jag dricker det. Kan det ens stämma eller är det bara inbillning? Jag vet ju att det är te, men jag får inte såna känningar när jag dricker vanligt te.. Jaja, gott är det i alla fall.