Tre recept från tre kokböcker.
Jag har tre nya kokböcker, två som jag köpt själv och en som jag fick hemskickad i brevlådan idag. Kul!! Ni vet ju att jag älskar kokböcker, läsesr dem som romaner. Jag har redan fått massor med inspiration och tänkte dela med mig av tre recept som jag vill laga inom kort: Martin Johanssons bok Bröd Bröd Bröd köpte jag i samma sekund jag fick min nya ugn ungefär. Det är av den jag har lärt mig att baka surdegsbröd (en genomgång av detta kommer också!) och nu när jag börjar bli lite varm i kläderna tänkte jag försöka mig på att baka croissanter. Det kan ju vara det godaste bakverket som existerar, kan ni tänka er hur underbart det hade varit att äta nybakade croissanter till frukost i helgen?! Måste! Frida Ronge har skrivit boken Rå som sushi, och ni kan ju gissa vad det handlar om. Alla recept ser supergoda ut, men jag fastnade för detta eftersom jag äääälskar ceviche. Den här är smaksatt med japanska influenser och låter magiskt god. Imorgon ska jag gå och äta på Fridas nya restaurang TAK, det ser jag verkligen fram emot! Laxpudding, hur gott ser inte det ut? Min morfar lagade ju alltid fiskpudding hemma så för mig har denna typ av rätt en speciell plats i hjärtat. Receptet kommer från boken Husman som är skriven av Stefan Ekenberg, och den har verkligen gjort mig mer sugen på att laga klassiskt svenska rätter lite oftare.