Tortilla på zucchini (lowcarb, glutenfritt)
Här kommer ett recept som jag gjorde idag och som blev riktigt bra: tortillas på zucchini! Jag gjorde om ett recept jag hittade på en hemsida så att det helt glutenfritt och lowcarb, perfekt om man vill äta något lite mer mättande och hälsosamt till sina tacos. Dessutom väldigt enkelt! Jag fyllde mina tortillas med allt gott jag kunde komma på: pulled pork, fetaost, sallad, koriander, tomat, rödlök, avokado och salsa. Men du kan fylla dem med precis vad du vill såklart!Att tänka på:- Se till att krama ur vätskan ur zucchinin ordentligt, annars är risken att det blir för blött. - Har du inte varmluftsugn kan det vara en bra idé att vända på tortillas-bröden en gång under tillagningen så att de får en jämn färg på båda sidor. - Se till att få riktigt krispiga kanter - då blir det extra gott! Tortillas på zucchini(4 st små)1 mellanstor zucchini 2 ägg 2 dl riven ost 2 msk pofiber Salt Värm ugnen till 180 grader. Riv zucchini på ett rivjärn. Lägg i en sil över en bunke, salta och låt stå i ca 10 minuter. Krama ur vätskan ordentligt ur zucchinin och häll i en bunke. Blanda ner riven ost, ägg, pofiber och ev. lite mer salt till en smet. Klicka ut fyra lika stora delar smet på ett bakplåtspapper på en plåt. Forma till tunna rundlar, ca 0.2 cm tjocka och 15 cm i diameter. Tillaga i ugnen i ca 20-30 minuter tills de har fått fin färg. Servera med valfria tillbehör!