Tips för kylskåpsrensning: Vegetariska biffar

För en som lagar och köper mycket mat blir det ofta små stumpar och skalkar kvar av alla möjliga saker i kylskåpet. Istället för att slänga brukar jag försöka att använda upp allt genom att göra vegetariska grönsaksbiffar av olika slag. Miljösmart och ekonomiskt! Och det som är så finurligt är att en grönsaksbiff kan man göra av precis vad som helst så länge det binder någorlunda bra. Idag plockade jag ut det här:  - Öppnad förpackning riven ost  - En bit gammal "fin"-ost som jag tyckte smakade rät trist och därför inte åt upp - En kantstött sötpotatis  - Några kvistar dill och persilja  - Citron - Salladslök som blivit över från en receptfilm jag gjorde häromdagen   - Ett ägg  Jag kokade sötpotatisen mjuk och blandade sen alltihop i en bunke tillsammans med lite kryddor (kanel, spiskummin, koriander, salt och peppar). Stekte i smör och serverade med en hemmagjord vitlökssås. Världens enklaste och godaste! Så nästa gång du är hungrig och inte vet vad du ska äta - kika på vad du har för grönsaker och utgå från det. Tillsätter man sedan ägg + ost så kan det knappt bli fel. Sötpotaisen i det här fallet går t ex utmärkt att byta ut mot andra rotfrukter, gröna ärtor, finriven kål osv.