Test: göra egen pasta
Häromdagen gick jag till posten och hämtade ut ett paket från KitchenTime. Ni vet ju att jag förra veckan gjorde pasta för första gången tillsammans med min kompis, och hennes pastamaskin, så jag blev väldigt sugen på att skaffa en egen. Och tänk vad convenient då att jag fick göra ett produkttest på just en sån. Det var denna maskinen jag fick hem att prova. Några tankar: - Degen gjorde jag på vetemjöl eftersom jag inte hade durumvetemjöl hemma. Då blir pastan väldigt vit, vilket inte är lika charmigt som när den är lite gulaktig. Det får bli durum nästa gång. - Det är lättare än man kan tro att få degen fin och smidig. - Det finns tre olika typer av pasta du kan göra med den här maskinen: lasagneplattor, fettuccine och tagliolini. Jag lärde mig att tagliolini är en typ av väldigt, väldigt tunn spaghetti. Jag började försöka göra den sorten men då fastnade degen i maskinen och höll på. Var den för torr? För blöt? Jag vet inte. Det fick bli fettuccine. - Det är klurigare än man tror att göra pasta själv. Man hade egentligen behövt hjälp av någon att hålla de utkavlade plattorna, som blir lååååånga. - Har man ingen pastatorkningsmojäng går det bra att hänga den över ett garderobshandtag. - Den enklaste pastarätten behöver du bara några få ingredienser till: persilja, citron, chili, vitlök och massvis med smör och parmesan. Mmmm, smör.